Volejte dispečink

Údržba dopravního značení

Tisková zpráva – Evropský den bez aut

V sobotu 22. září se návštěvníci Komenského sadů mezi ul. Sadová a lávkou na Kamenec mohou setkat s modrým stánkem Aktivu BESIP pracovní skupiny při odboru dopravy MMO. U stánku si bude každý moci nechat zkontrolovat správné vybavení svého jízdního kola, získá informace o nových dopravních značkách a může se dozvědět i další zajímavosti z dopravy. V případě, že návštěvník bude mít u sebe v tento den použitou jízdenku na MHD či platný dlouhodobý kupon systému ODIS, odnese si ze stánku navíc drobnou odměnu v podobě reflexního doplňku na oděv či zavazadlo. Stánek bude otevřen od 10 do 16 hodiny. V dopoledních hodinách se u něho zastaví cyklistická jízda pořádaná Městskou knihovnou Ostrava „Bibliotour aneb z knihovny do knihovny na kole“, jejíž účastníci zhlédnou krátkou prezentaci o správném a hlavně bezpečném pohybu na kole. V čase od 13 do 14 hodiny bude u stánku přítomen ostravský cyklokoordinátor Martin Krejčí, který bude zodpovídat otázky ohledně rozvoje cyklistické dopravy na území Ostravy. V této době také budou oficiálně předány výhry účastníkům prázdninové fotografické soutěže „Bezpečně na kole po divuplné Ostravě“.

Zpět na seznam článků

Rychlý kontakt

Ostravské komunikace, a.s.
Novoveská 1266/25
Ostrava, Mariánské Hory, 709 00

IČ:        25396544

Dispečink:       596 622 922
Poruchy VO:   596 622 922

info o číslech:  595 621 444

Dopravní zpravodajství

21.05.2018

Začala první fáze odstranění asfaltových částí z dlážděné ulice 28. října

/ 21.05.2018 /

Bezmála čtyři měsíce, kvůli technologickým postupům, budou pracovníci Ostravských komunikací pracovat na první fázi odstranění asfaltových vysprávek z dlážděné části ulice 28. října v úseku těsně před mostem Miloše Sýkory. Tyto asfaltové vysprávky byly provedeny v loňském roce před začátkem zimního období jako provizorní oprava, která zajistila, že nedojde k uvolnění jednotlivých dlažebních kostek. Konečná úprava tohoto úseku, pak bude pokračovat v příštím roce.

Autor: Jiří Maléř

15.05.2018

Odstartovalo nadlimitní čištění silnic

/ 15.05.2018 /

Počínaje květnem bude v Ostravě probíhat nadlimitní čištění silnic, komunikace 1 -3 tříd budou čištěny až šestkrát měsíčně.

Autor: Jiří Maléř

» více novinek